Twee bijzondere bankjes op Anna's Berg

17-11-2017 5069 keer bekeken 0 reacties

Sindskort staan er op Anna's Berg twee bijzondere bankjes. Dit zijn klankbankjes. Met de klanken van het beroemde Metropole orkest kan je genieten van het uitzicht van de berg.

Mooie en interessante plekken kun je beleven met al je zintuigen: je ogen zien, je oren horen, je neus ruikt en je lichaam voelt. Van de muziek kan je genieten door je oortjes of koptelefoon in de klankbankjes te pluggen. Op de bank die uitkijkt over de heide hoor je ‘Dolf van de Linden 100 jaar’. Op de andere bank kan je luisteren naar een hommage aan Rogier van Otterloo. Twee componisten waar ook straten in de wijk naar zijn vernoemd.

In Hilversum staan meer klankbankjes. Langs de zeven klankbankjes die allemaal op locaties staan die de ontwerpende hand van Dudok verraden, ontwikkelde het Dudok Architectuur Centrum een fietsroute, ter gelegenheid van de 85e verjaardag van het Goois Natuur Reservaat en het 40-jarig bestaan van de Stichting Stad en Lande van Gooiland.

Voor de inrichting van de verblijfsplekken op en nabij de berg hebben we een ontwerp gemaakt. Bewoners hebben hieraan meegewerkt. De klankbankjes krijgen een plek in dit ontwerp. De klankbankjes worden via een zonnepaneeltje voorzien van stroom.

0  reacties

Cookie-instellingen