De grondberg heet Anna's Berg

16-11-2017 4894 keer bekeken 0 reacties

De grondberg heeft de naam Anna's Berg gekregen. In een prijsvraag kreeg deze naam de meeste stemmen. Bij de berg plaatsen we binnenkort een naambord.

Op initiatief van een (toekomstige) bewoner heeft de Gooi en Eemlander voor de zomervakantie een wedstrijd uitgeschreven voor de naamgeving van de berg in Anna’s Hoeve. Uit bijna 200 inzendingen, met 161 unieke namen, heeft de krant samen met de initiatiefnemer een top 5 van leukste namen gekozen. Omdat de gemeente gaat over de naamgeving van de openbare ruimte heeft de krant deze top 5 aan de gemeente overhandigd.

 

Wethouder Nicolien van Vroonhoven: “Wij hebben de top 5 getoetst bij de huidige en toekomstige bewoners van Anna’s Hoeve. Daarvoor hebben we facebook en de Localli app gebruikt. 32 bewoners hebben gereageerd en de meeste vonden Anna’s Berg de leukste naam. Ook bij de krant kreeg deze naam de meeste stemmen. Daarom hebben we ervoor gekozen de berg de naam Anna’s Berg te geven. Daarmee hebben we de berg vernoemd naar de vrouw van Gerardus Vrolik, de eerste eigenaar van dit gebied.”

Cookie-instellingen