De bouw van Villa Vrolik is gestart

23-11-2016 3415 keer bekeken 0 reacties

Villa Vrolik wordt het nieuwe schoolgebouw van de Lorentzschool op Anna’s Hoeve. Het wordt een integraal kindcentrum. De Lorentzschool, Bink Kinderopvang en Stip Hilversum gaan in dit gebouw samenwerken.

Het nieuwe integraal kindcentrum wordt een plek waar onderwijs, een peutergroep (Peuterspeelzaal Steintje), de buitenschoolse opvang (BSO Einstein), sport, cultuur en zorg als één geïntegreerd programma en vanuit één pedagogische visie wordt aangeboden. De school en de BSO gebruiken dezelfde ruimtes. Het wordt dus één gebouw voor verschillende disciplines. Een pand dat 50 weken per jaar wordt gebruikt. Het gebouw wordt vóór de zomer van 2017 opgeleverd.

Met het begraven van twee tijdscapsules gaven leerlingen van de Lorentzschool, samen met onderwijswethouder Eric van der Want, het startsein van de bouw. Leerlingen en medewerkers van de Lorentzschool en BSO Einstein hebben in de capsules allerlei teksten, tekeningen en bouwsels gestopt. Deze capsules worden over 50 jaar geopend! In de aula van de nieuwe school zal in de vloer zichtbaar zijn waar die capsules zich bevinden.

Bijzonder duurzaam

Met meerdere partijen samenwerken in één gebouw, de voorzieningen delen én 50 weken per jaar in gebruik zijn: dat is duurzaam. Daarnaast is het schoolgebouw ook klimaatneutraal. Op het dak komen zonnepanelen, overal wordt ledverlichting gebruikt, het gebouw krijgt een goed ventilatiesysteem en de ramen kunnen gewoon open. Ook worden er veel natuurlijke producten in het gebouw verwerkt en komt er een groen natuurspeelplein. Het pand voldoet aan de eisen van een duurzaam gebouw. De duurzame investeringen zijn gedaan door het schoolbestuur Stip Hilversum.

Villa Vrolik

Het schoolgebouw is vernoemd naar de eerste grondeigenaar van Anna’s Hoeve, de heer Vrolik. Hij liet hier een hoeve bouwen voor zijn vrouw Anna. Helaas staat dit huisje er niet meer.

Cookie-instellingen