Almansweide vraagt omgevingsvergunning aan

01-07-2016 2181 keer bekeken 0 reacties

Vereniging ‘Almansweide’ heeft deze week het Definitief Ontwerp van het duurzaamste bouwproject van Hilversum ingeleverd bij de gemeente. De omgevingsvergunning wordt nu aangevraagd en in het begin van de herfst gaat de bouw van start.

In  Anna’s Hoeve bouwen 23 particulieren samen (collectief particulier opdrachtgeverschap), zonder projectontwikkelaar, huizen en appartementen die energieneutraal worden. Zonder gasaansluiting en met daken vol zonnepanelen. De energie die nodig is om de huizen te verwarmen wordt zelf opgewekt, zodat de huishoudens een directe bijdrage leveren aan het beperken van klimaatverandering. Met naast de zonnepanelen ook milieuvriendelijke warmtepompen en super-isolatie. Kortom: de modernste technieken om zo energiezuinig te zijn als maar mogelijk is. Maar dat is niet het enige: de woningen (8 huizen en 15 appartementen) zijn gegroepeerd rond een gezamenlijke binnentuin aan de Rogier van Otterloostraat. Geen schuttingen of hekken, maar een parkachtige woonomgeving.

Zeer speciaal aan dit project is dat de 23 woningen allemaal apart ontworpen zijn. Niet een woning lijkt op een andere. Architect Oosterveld (bekend van het Filmtheater Hilversum) is erin geslaagd om ook de 15 appartementen een geheel eigen sfeer te geven. Er zijn twee penthouses die een fabelachtig uitzicht over de aangrenzende natuur hebben, andere woningen zijn split-level of grenzen direct aan het park. Nu de bouw van start kan gaan is er zelfs een wachtlijst van gegadigden die hopen dat er tóch nog mensen uitstappen (voor sommige woningen waren veel geïnteresseerden). Maar die kans is klein, want de huidige deelnemers zijn behalve toekomstige buren en zelfbouwers nu ook al vrienden geworden.

Meer weten over dit bijzondere project? Kijk op www.almansweide.nl

0  reacties

Cookie-instellingen