Afsluiting Minckelersstraat

01-07-2016 4228 keer bekeken 0 reacties

Zoals verleden jaar al aangekondigd krijgt de Minckelersstraat dit jaar zijn definitieve inrichting. Het gaat om het deel tussen de Anthony Fokkerweg en de Weg over Anna’s Hoeve. Daarvoor is het noodzakelijk de weg van 16 juli tot en met 28 augustus af te sluiten voor alle verkeer.

Vorig jaar zomer is al gestart met met vernieuwen van het ondergrondse deel van de Minckelersstraat. Er is toen ook nieuwe riolering aangelegd en er zijn boomgaten en een faunapassage aangebracht. De werkzaamheden werden afgerond met het aanbrengen van de onderste twee lagen asfalt. Dit jaar wordt de klus aan de Minckelersstraat afgerond. Aan weerszijden van de weg worden vrijliggende fietspaden aangelegd. Er wordt een middenplantsoen aangelegd met bomen waardoor er straks twee gescheiden rijbanen zijn. Ook de oversteek naar de sportvelden ter hoogte van de kruising Liebergerweg bij de Minckelersstraat  wordt in die periode meegenomen.

Liebergerweg voor (brom)fietsers en calamiteitenverkeer

(Brom)fietsers en het calamiteitenverkeer kunnen over het fietspad van de Liebergerweg de Weg over Anna’s Hoeve bereiken. Voor verkeer met bestemming rioolwaterzuiveringsinstallatie en de voetbalvelden worden aparte afspraken gemaakt. Na de zomervakantie wordt de weg weer vrijgegeven voor alle verkeer. Er wordt dan nog wel plaatselijk in de fiets- en voetpaden gewerkt. Fiets- en voetverkeer worden tijdens deze incidentele werkzaamheden vanzelfsprekend gefaciliteerd. In de zeven weken zomerdienstregeling van Connexxion is rekening gehouden met deze werkzaamheden.

Bewoners van de nieuwe woonwijk Anna’s Hoeve en de aannemers worden hierover persoonlijk geïnformeerd.

0  reacties

Cookie-instellingen