Eerste groenstroken ingericht

19-04-2016 2731 keer bekeken 0 reacties

Het openbaar groen wordt zichtbaar op Anna’s Hoeve. Er is gestart met de inrichting van de groenstroken rondom de berg. De bomen zijn inmiddels geplant en de padenstructuur is zichtbaar.

Eind april / begin mei worden de paden voorzien van een natuurlijk ogende asfaltlaag (grindpave). In mei wordt het gras ingezaaid. Om te zorgen dat het gras de kans krijgt om te groeien, zetten we de groenstroken af met bouwhekken. De hekken gaan weg als het gras hoog genoeg is. Iedereen kan dan genieten van de mooie natuur.

‘Natuur’ want het groen op Anna’s Hoeve krijgt een parkachtige uitstraling, die mooi aansluit op de aangrenzende natuurgebieden. Dat betekent geen strak gemaaide grasvelden, maar allemaal wat natuurlijker groen. Er komen ongeveer 400 nieuwe bomen en daarnaast nog tal van heesters en varens. Er loopt een pad doorheen dat loopt tot aan de top van de berg. Na de zomer gaan we starten met het inrichten van de berg. De verwachting is dat de berg eind van het jaar klaar is en dat bewoners en andere belangstellenden dan kunnen genieten wat het prachtige uitzicht over Hilversum. In het groen is ruimte voor ontmoetings- en speelplekken. Deze worden op een later tijdstip ingericht, in samenspraak met de nieuwe bewoners van Anna’s Hoeve.

0  reacties

Cookie-instellingen