Start bouw scouting feestelijk gevierd

28-01-2016 3669 keer bekeken 0 reacties

De start van de bouw van het nieuwe clubhuis van scouting Heidepark is woensdag feestelijk gevierd. Een mijlpaal voor de scouting die afgelopen jaar met elkaar flink de handen uit de mouwen hebben gestoken om dit duurzame clubhuis mogelijk te maken.

Willem Hendrik van de Wetering van Scouting Heidepark: “Ik ben verheugd dat we binnenkort over dit bijzondere clubhuis, ontworpen door Achtitecten Kok Harleman, kunnen beschikken. Bijzonder omdat het op een prachtige locatie ligt aan de rand van de natuur. Maar ook bijzonder omdat we dit clubhuis met elkaar hebben weten te realiseren. Dat maakt het echt ons gebouw. Iedereen binnen de club heeft zich ingezet om de nodigen fondsen te werven. Ik bedank alle financierders, leden en ouders.”

Het nieuwe scouting gebouw ligt in het overgangsgebied tussen de nieuwe woonwijk en de natuur. Een plek waar de scouting zich thuis voelt omdat ze met de kinderen en jongeren zoveel mogelijk buiten in de natuur het scouting spel willen spelen, ze vaardigheden willen leren en het omgaan met de natuur willen bijbrengen. Bij het ontwerp van het gebouw is zoveel mogelijk met het groene karakter rekening gehouden.

Wethouder Nicolien van Vroonhoven: “Ik prijs de scouting dat ze vanuit de duurzaamheidsgedachte hun clubhuis hebben ontworpen. Daarin zijn ze echt een voorbeeld voor andere bouwers. In het clubhuis wordt het hout verwerkt van bomen die op Anna’s Hoeve zijn gekapt. Ook komen er zonnepanelen. En ze willen nog veel meer. Als het ze lukt om het geld bij elkaar te krijgen, gaan ze ook voor een pellet gestookte CV installatie, grijs water voor de toiletspoeling en een ecodak. Door het hout en ook het ecodak gaat het clubhuis helemaal op in zijn omgeving. Ook de gemeente gaat van dit duurzame gebouw gebruik maken, als informatiecentrum voor de nieuwe woonwijk.”

0  reacties

Cookie-instellingen