Inrichting berg en groenstrook

17-12-2015 4267 keer bekeken 0 reacties

De berg is dicht. Deze wordt samen met de groenstrook die ligt ten noorden van de Minckelersstraat ingericht. De groenstrook is het groene gebied dat loopt van de berg naar de Anthony Fokkerweg én van de berg naar de Minckelersstraat.

De groenstrook en de berg krijgen een parkachtige uitstraling met onder meer bomen, heesters en varens. Het wordt zo ingericht dat het groen naadloos aansluit op de omliggende natuur. Dat betekent geen strak gemaaide grasvelden, maar allemaal wat natuurlijker groen. Er komt ook een pad doorheen dat loopt tot aan de top van de berg. In het groen is ruimte voor ontmoetings- en speelplekken. Omdat we graag van de bewoners horen waar ze behoefte aan hebben, worden deze op een later tijdstip ingericht.

De aannemer Mourik start in januari met het inrichten van de groenstrook. Ook gaan ze al de ondergrond van de paden die op de berg komen aanleggen. De verwachting is dat hij in april de padenstructuur in de wijk aanbrengt en dat hij na de zomer begint met de inrichting van de berg.

Cookie-instellingen