De eerste paal

18-02-2015 3259 keer bekeken 0 reacties

Maandag is de bouw van de eerste woning op Anna's Hoeve gestart. Wethouder Nicolien van Vroonhoven heeft samen met de eigenaar de eerste paal op Anna's Hoeve geslagen.

Zoals de wethouder in haar blog zegt is deze heipaal ook echt een mijlpaal. Er is heel wat voorbereiding aan zo’n moment vooraf gegaan. De eerste ideeën voor de woonwijk Anna’s Hoeve gaan al meer dan 20 jaar terug. Komende jaren bouwen we aan een prachtige duurzame wijk. De eerste bewoners nemen deze zomer al intrek in hun woning.

De woning waarvan nu de eerste paal de grond in is gegaan, wordt een moderne woning met een schuine kap en strakke lijnen. De eigenaren streven naar een klimaatneutraal huis met onder meer zonnepanelen en een zonneboiler. In deze buurt zie je dat veel kopers duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Dit geldt ook voor bouwbedrijf Huurdeman dat een rijtje van zes woningen en een 2 onder-1 kapper gaat bouwen. Met onder meer warmte terugwinning uit het douchewater en geïntegreerde zonnepanelen op het dak krijgen deze woningen zeer lage energierekeningen. Deze huizen zijn koopwoningen.

Zowel in de eerste als in de tweede fase is er nog één vrije kavel beschikbaar. In fase drie komen ook vrije kavels. Naar verwachting gaan deze in het najaar de verkoop in.

0  reacties

Cookie-instellingen