Componisten en musici voor Anna's Hoeve

29-01-2015 7239 keer bekeken 0 reacties

De straten van Anna’s Hoeve krijgen namen van musici en componisten uit de omroepwereld. De straat waar binnenkort de eerste bewoners hun eigen huis gaan bouwen is de Pim Jacobsstraat.Pim Jacobs was een Nederlandse jazzpianist en televisiepresentator en werd beroemd met het Pim Jacobs Trio.

De rijwoningen in de eerste fase liggen aan de Rogier van Otterloostraat. Dit geldt ook voor de woningen die worden gebouwd op de hoeken van fase 1. Rogier van Otterloo was muzikant en dirigent en de opvolger van Dolf van der Linden als dirigent van het Metropole Orkest. Ook was hij vijf keer de dirigent bij de Nederlandse bijdragen aan het Eurovisiesongfestival.

De kavels die in oktober de verkoop in zijn gegaan, liggen aan de Jan de Clerstraat. Aan deze straat liggen acht kavels. Zeven van deze kavels zijn al onder optie. Jan de Cler was componist, hoorspelspeler en zanger. Hij kwam in 1948 in vaste dienst bij de KRO en was betrokken bij diverse populaire radioprogramma’s. Nationaal beroemd werd hij met zijn lied ‘Hup Holland hup, laat de leeuw niet in z’n hempie staan’.

Het Gooi en Omstreken gaat in Anna’s Hoeve 38 eengezinswoningen bouwen voor verhuur in de sociale sector. Deze woningen komen aan de Jos Cleberstraat. Hij was een Nederlands trombonist, violist, dirigent, componist, arrangeur en programmamaker. In 1966 werd hij muzikaal adviseur van de AVRO-televisie.

De andere straten in het deel van Anna’s ten noorden van de Minckelersstraat zijn de Rogier van Otterloostraat, Dolf van der Lindenstraat, Cor Steijnstraat, Harry de Grootstraat en Harry Banninkstraat. De Joop Stokkermansstraat en Pi Schefferstraat zijn te vinden in het zuidelijk deel. Omdat de wijk nog niet klaar is, zijn ook een aantal reserve-namen benoemd. Dit zijn de Herman Broekhuizenstraat, Lex Karsemeijerstraat en Rinus van Galenstraat. De erfgenamen hebben toestemming gegeven voor het gebruik van de namen.

Kaart straatnamen Anna's Hoeve (pdf)

0  reacties

Cookie-instellingen