Weg over Anna’s Hoeve wordt verlegd

08-01-2015 16186 keer bekeken 0 reacties

In het kader van het HOV-project wordt de Weg over Anna's Hoeve verlegd. Dat heeft de gemeenteraad 7 januari besloten.

De HOV is een gezamenlijk regionaal project van de provincie Noord Holland en de gemeenten Hilversum, Eemnes, Laren en Huizen. ProRail, Het Goois Natuurreservaat en Rijkswaterstaat zijn nauw betrokken bij het project. De provincie investeert samen met haar partners in een betrouwbaar OV-netwerk voor alle inwoners en reizigers in ’t Gooi. De HOV (Hoogwaardig Openbaar Vervoer) is een snelle busverbinding waar scholieren, studenten, forenzen en bezoekers van het Tergooi ziekenhuis straks op kunnen vertrouwen. De bus rijdt vaak, op tijd en filevrij. Ook het stadsverkeer in ’t Gooi profiteert van een betrouwbare bus, want er komt meer ruimte voor automobilisten en fietsers. Het tracé loopt van Huizen naar Hilversum. Informatie over de HOV vindt u op www.hovinhetgooi.nl

Voor de HOV is gekeken naar het hele gebied Anna’s Hoeve. Er is een inrichtingsvisie gemaakt dat inzicht geeft in de optimale balans tussen ecologie, recreatie en verkeer in samenhang met de aangrenzende woongebieden. De gemeenteraad van Hilversum heeft zich, net als de gemeentes Laren en Eemnes, het Goois Natuurreservaat en de provincie Noord-Holland op basis van de integrale resultaten en inzichten uit de inrichtingsvisie uitgesproken voor het verleggen van de Weg over Anna’s Hoeve.

Wat betekent dit voor de woonwijk?

De Minckelersstraat die over gaat in de Weg over Anna’s Hoeve wordt een ontsluitingsweg voor de nieuwe woonwijk, de rioolwaterzuiveringsinstallatie en de sportvelden. Het doorgaand verkeer naar Baarn wordt geleid over een nieuwe weg. Deze leidt vanaf de kruising Minckelersstraat/Anthony Fokkerweg tussen de groenstrook en de nieuwe woonwijk door richting spoor en loopt daaraan parallel richting Baarn. De gemeente gaat nog kijken wat dit betekent voor de stedenbouwkundige opzet van het zuidelijk deel van de nieuwe woonwijk.

Tracé straks verlegde weg. Illustratie Bosch Slabbers

Tracé straks verlegde weg. Illustratie Bosch Slabbers.

0  reacties

Cookie-instellingen