Stimuleringsregeling Klimaatneutraal bouwen

26-08-2014 2488 keer bekeken 0 reacties

De verordening voor de stimuleringsregeling Klimaatneutraal bouwen Anna’s Hoeve is klaar. In oktober besluit de gemeenteraad hier over. “Deze regeling is een mooie stimulans voor particulieren die hun huis klimaatneutreaal willen bouwen”, aldus wethouder Nicolien van Vroonhoven-Kok.

De stimuleringsregeling is voor de particuliere bouwers in de eerste fase van Anna’s Hoeve. Het is een lening onder gunstige voorwaarden voor maatregelen om hun nog te bouwen woningen klimaatneutraal te maken. In totaal is 395 duizend euro beschikbaar. Zelfbouwers kunnen tussen de 2500 en 15.000 euro lenen. Het onderwerp staat 8 oktober op de agenda van de gemeenteraad. Voorafgaand op 17 september spreekt de raadscommissie Verkeer & Beheer er over. De agenda en de stukken van de raad staan op www.hilversumbis.nl.

Anna’s Hoeve is een unieke plek. Aan de rand van de stad, tussen twee bijzondere natuurgebieden. Anna’s Hoeve wordt een duurzame wijk: een wijk waar oog voor de mens en respect voor de natuur hand in hand gaan. De gemeente zorgt voor een duurzame ingerichte openbare ruimte. En ze stimuleert toekomstige bewoners en bouwers te zorgen voor een duurzame woning.

Naast de stimuleringsregeling kunnen zelfbouwers in de eerste fase op kosten van de gemeente advies inwinnen bij de door de gemeente ingehuurde duurzaamheidsadviseur. Hier wordt al volop gebruik van gemaakt. Ook is er een folder met een overzicht van maatregelen die zelfbouwers kunnen nemen om een klimaatneutrale woning te realiseren. Overigens heeft de gemeenteraad ook een lening van 155.000 euro beschikbaar gesteld om een klimaatneutrale school te bouwen op Anna’s Hoeve.

Cookie-instellingen