Start inschrijving bouwveld 1.6 Anna's Hoeve

10-06-2014 3898 keer bekeken 0 reacties

Vanaf 6 juni kunnen ontwikkelaars zich via tenderned.nl inschrijven voor bouwveld 1.6 van Anna's Hoeve.

Het bouwveld is ongeveer 2082 m2 groot en grenst aan de Minkelersstraat. De ontwikkelaar heeft op het bouwveld alle vrijheid. De gemeente stelt geen eisen wat betreft woonprogramma of architectuur. De beoordeling van de inschrijvingen gebeurt op basis van de geboden prijs en de waarborgsom.
 

Anna’s Hoeve: groen in beeld

Anna’s Hoeve wordt een nieuwe duurzame wijk aan de oostkant van Hilversum. Op een bijzonder fraaie locatie tussen park Anna’s Hoeve en natuurgebied de Laarderwasmeren. Wonen in het groen op nog geen 10 minuten fietsen van het centrum en nabij de grote uitvalswegen A1 en A27.

Wethouder Nicolien Vroonhoven-Kok: “We streven naar een duurzame wijk met duurzame woningen. Toekomstige bewoners kunnen zelf meebouwen aan de wijk door zelf hun huis te (laten) ontwerpen en bouwen. Er is hier veel vraag naar. Van de 29 particuliere kavels in de eerste fase is er nog één kavel te koop. Een groep particulieren, De Almansweide (www.almansweide.nl), heeft zich ingeschreven voor bouwveld 1.3. Zij willen een duurzaam buurtje ontwikkelen. Maar huren kan natuurlijk ook op Anna’s Hoeve. Het Gooi en Omstreken gaat op de bouwvelden 1.4 en 1.5 sociale woningen bouwen. Dit worden eengezinshuizen. De verwachting is dat in de eerste fase in totaal 103 woningen worden gebouwd, vooral eengezinswoningen. Als deze lijn wordt voortgezet, ziet het ernaar uit dat Anna’s Hoeve een ruime en groene wijk wordt met veel afwisseling in bouwstijlen. Dat is ook het streven.”

Tweede fase

De verkoop van de tweede fase start in het najaar. Bouwveld 2.1 is voor vrije kavels. De verkaveling voor dit veld wordt voor de zomer bekendgemaakt op www.annas-hoeve.nl.  De andere bouwvelden zijn bestemd voor marktpartijen en een woningcorporatie.

[persbericht 6 juni 2014]

De bouwmogelijkheden van veld 1.6: de bouwenvelop

 

0  reacties

Cookie-instellingen