Tweede fase Anna's Hoeve najaar in verkoop

12-05-2014 4168 keer bekeken 0 reacties

Het gaat voortvarend met de ontwikkeling van Anna’s Hoeve. Er is nog slechts één vrije kavel te koop in de eerste fase.

Omdat de gemeente geen eisen stelt aan het aantal en soort woningen en appartementen, werd bij de start van dit project de zorg geuit dat Anna’s Hoeve te dicht bebouwd zou worden. Dit is zeker niet het geval. De gemeente krijgt steeds meer zicht op de bouwplannen. De verwachting is dat in de eerste fase 103 woningen worden gebouwd, vooral eengezinswoningen. Als deze lijn wordt voortgezet, ziet het ernaar uit dat Anna’s Hoeve een ruime en groene wijk wordt met veel afwisseling in bouwstijlen. Dat is ook het streven. En er is nog steeds vraag naar Anna’s Hoeve. Particulieren vragen regelmatig wanneer de volgende vrije kavels komen en ontwikkelaars willen weten wanneer zij nu eindelijk aan de beurt zijn.

Tweede fase

De verkoop van de tweede fase start in het najaar. Bouwveld 2.1 is voor vrije kavels terwijl bouwveld 2.2 voor een marktpartij beschikbaar is. Bouwveld 2.3 wordt opgesplitst in een deel voor de corporatie en een deel voor een marktpartij. De verkaveling van bouwveld 2.1 wordt voor de zomer bekendgemaakt op www.annas-hoeve.nl

Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO)

Op Anna’s Hoeve kunnen particulieren samen met anderen in een groep een bouwplan ontwikkelen. Dit heet Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). De CPO groep De Almansweide (www.almansweide.nl) heeft zich voor bouwveld 1.3 ingeschreven. De groep gaat duurzame woningen bouwen en is nog op zoek naar deelnemers. De gemeente heeft besloten de uitgifteprocedure voor CPO-groepen te wijzigen. Een groep moet veel tijd en geld investeren in het voortraject. Daarom heeft de gemeente besloten CPO-groepen eerder exclusiviteit op een bouwveld te geven. Bouwveld 3.5 is bestemd voor een CPO-initiatief. De inschrijving hiervoor start in september volgens de nieuwe procedure.

Bouwveld 1.5 en 1.6 voor een ontwikkelaar

Wat betreft de bouwvelden die nu al ingevuld zijn: de corporatie Het Gooi en Omstreken gaat goedkope eengezinswoningen bouwen op bouwveld 1.4 en een deel van 1.5. Het deel van bouwveld 1.5 dat overblijft en bouwveld 1.6 worden samengevoegd en zijn bestemd voor een ontwikkelaar. Voor de zomer start de aanbesteding hiervoor.

De gemeente heeft de uitgifte van de eerste fase van Anna’s Hoeve geëvalueerd. Woensdag 14 mei bespreekt de commissie Ruimte deze evaluatie. De vergaderstukken staan op www.hilversumbis.nl

[persbericht 12 mei 2014]

0  reacties

Cookie-instellingen