Dag van de Bouw

15-04-2014 3347 keer bekeken 0 reacties

Zaterdag 24 mei van 10.00 tot 16.00 uur is het bouwterrein Anna's Hoeve en de nieuwe rioolwaterzuivering open voor publiek tijdens de Dag van de Bouw.

U krijgt de unieke gelegenheid om de nieuwe rioolwaterzuivering van dichtbij te bekijken. Bij het ontwerp van de zuivering is rekening gehouden met de omgeving door de gebouwen te voorzien van schutkleuren en het terrein van veel groen. Waterschap Amstel Gooi en Vecht  geeft rondleidingen en vertelt over de werking van de rioolwaterzuivering. Waternet, de uitvoerende organisatie van het waterschap en VBK groep zijn tevens aanwezig. Zij zijn verantwoordelijk voor de bouw van de zuivering. Ook kunt u de grondberg in aanbouw van dichtbij bekijken én de bufferbakken die aannemer Mourik Groot-Ammers bij de zuivering aanlegt.  De gemeente Hilversum geeft informatie over de nieuwbouwwijk Anna’s Hoeve.

Kinderactiviteiten

Er zijn allerlei activiteiten voor kindern georganiseerd. Ze Kinderen kunnen zich vermaken op het springkussen, bij de knutseltekentafel of met het doen van zuiveringsproefjes. Ook kunnen ze meedoen met de dodehoeklessen.

Anna´s Hoeve

Anna´s Hoeve is in ontwikkeling. De nieuwe waterzuivering van het waterschap is eind vorig jaar in gebruik genomen. Mourik Groot-Ammers heeft in op dracht van de gemeente de bufferbakken voor de waterzuivering gebouwd. Op de plek van de oude zuivering komt de nieuwe woonwijk. De oude zuivering is al gesloopt en Mourik saneert de locatie en legt de grondberg aan. De gemeente Hilversum is in oktober 2013 gestart met de kavelverkoop aan particulieren. Er is nog één kavel te koop. In het najaar start de verkoop van de tweede fase met vrije kavels.

Dag van de Bouw

De open dag wordt georganiseerd in het kader van de jaarlijkse Dag van de Bouw. Een initiatief van Bouwend Nederland en aangesloten bouwbedrijven, dat elk jaar wordt gehouden op verschillende bouwlocaties door het hele land. Tijdens de Dag van de Bouw stellen bouwbedrijven hun projecten open voor het publiek. Iedereen is welkom om een kijkje te nemen. De dag is bedoeld om geïnteresseerden te laten zien wat de bouw zoal maakt.

Parkeren

De ingang van de rioolwaterzuivering ligt aan de Minckelersstraat, bij de voetbalvereniging HSV Wasmeer. Bij de waterzuivering is beperkte mogelijkheid om te parkeren met de auto. U kunt de auto ook parkeren op het parkeerterrein tegenover de voormalige uitspanning Anna´s Hoeve. Het is dan een stukje wandelen, de route is aangegeven.


 

0  reacties

Cookie-instellingen