Raad besluit over duurzaamheidsleningen

10-02-2014 4249 keer bekeken 0 reacties

De gemeenteraad heeft positief besloten over het voorstel duurzaamheidsleningen te verstrekken aan zelfbouwers met het doel ze te stimuleren om klimaatneutraal te bouwen op Anna's Hoeve.

De duurzaamheidslening

Er is € 395.000 beschikbaar voor het verstrekken van leningen aan zelfbouwers van de eerste fase van Anna’s Hoeve. Ze komen alleen in aanmerking voor deze lening als ze hun woning klimaatneutraal bouwen. Zelfbouwers kunnen nu nog geen duurzaamheidslening aanvragen. De regels voor het aanvragen worden eerst vastgelegd in een verordening. De verwachting is dat de gemeenteraad deze verordening in juni vaststelt.

De duurzaamheidsadviseur

Een klimaatneutrale woning, hoe bouw je die? In de folder Duurzaam bouwen en wonen op Anna's Hoeve leest u over de verschillende maatregelen die u kunt treffen. Zelfbouwers in de eerste fase kunnen ook op kosten van de gemeente advies inwinnen bij een door de gemeente ingehuurde duurzaamheidsadviseur.

Een duurzame school

De Lorentzschool gaat plannen maken voor een  nieuw schoolgebouw op Anna’s Hoeve. De school heeft nu twee locaties: de hoofdlocatie aan de Lorentzweg en de tweede tijdelijke locatie Villa Lorentz aan de Anton Philipsweg. De Villa gaat vanaf schooljaar 2016-2017 verhuizen naar Anna’s Hoeve. De gemeenteraad heeft een lening van € 155.000 beschikbaar gesteld om een klimaatneutrale school te bouwen.

0  reacties

Cookie-instellingen