Start sanering Anna´s Hoeve

18-11-2013 5133 keer bekeken 0 reacties

Om een nieuwe woonwijk mogelijk te maken gebeurt er veel op Anna´s Hoeve. Nu de nieuwe rioolwaterzuiveringsinstallatie in gebruik is genomen, is onlangs begonnen met de sloop van de oude zuivering. De sloopt duurt tot eind april. Vier november is ook de sanering van het terrein gestart.

De werkzaamheden zijn eind 2014 klaar. Voorafgaand aan de sanering worden de bomen gekapt. De omgevingsvergunning hiervoor is 17 juli 2013 verleend. De gemeente laat de bomen bij de scouting en rond de woningen aan de Minckelersstraat zo lang mogelijk staan.

Grondberg

Alle afgegraven verontreinigde grond wordt gebruikt voor de aanleg van de grondberg. Deze berg met parkachtige beplanting krijgt een recreatieve functie in de wijk met onder meer een uitkijkpunt. De verontreinigde grond in de berg wordt afgedekt met een leeflaag. Zo kunnen mensen en dieren niet in aanraking komen met de vervuiling.

Bouwterrein

Anna´s Hoeve is een bouwterrein. Interessant voor kinderen om te spelen maar uiteraard niet de bedoeling en gevaarlijk. De aannemer heeft maatregelen genomen om kinderen zo veel mogelijk te weren. Hij heeft onder meer een luik in het hekwerk dichtgezet en borden aangebracht. Ook gaat hij wekelijks de afzetting controleren. Kinderen die zich begeven op het bouwterrein worden direct weggestuurd.

Lees meer over de verontreining van de bodem en de sanering in de folder ´Zo zit dat; over bodem en grondwaterverontreiniging in Anna´s Hoeve´.

(persbericht 1 november 2013)

 

Cookie-instellingen