Hoe werkt het inschrijven op een kavel?

08-10-2013 4762 keer bekeken 0 reacties

Op maandag 14 oktober 10.00 uur start de inschrijving voor de vrije kavels. Dit kan alleen via het digitaal inschrijfformulier op deze website. Een link naar dit formulier vindt u op verschillende plekken, bijvoorbeeld bij alle kavelpaspoorten die te vinden zijn onder het kopje Vrije kavels.

Formulier invullen

Na het invullen van uw naam en adresgegevens kunt u uw voorkeur aangeven voor één of meerdere kavels (eerste keus, tweede keus, etc.). Voor de kavels bestemd voor een vrijstaande woning of een rijwoning kunt u maximaal tien keuzes kenbaar maken. Wilt u twee kavels voor bijvoorbeeld een twee-onder-één-kap woning of een woning op een groter stuk grond, dan kunt u maximaal vijf keuzes kenbaar maken. De combinatie van kavels staat vermeld. Onderaan het formulier is ruimte voor eventuele opmerkingen. Als u alles ingevuld heeft dan klikt u op versturen. U ontvangt een bevestigingsmail met daarin uw gegevens, uw kavelkeuze(s) en de datum en tijdstip van inschrijving.

Toewijzing van kavels

De toewijzing van de kavels vindt plaats op volgorde van binnenkomst (wie het eerst komt, wie het eerst maalt) en beschikbaarheid. Dit houdt in dat de eerste inschrijver op gesprek komt voor zijn/haar eerste keuze, de tweede inschrijver komt op gesprek voor zijn eerste keuze als deze niet hetzelfde is als de eerste inschrijver. Is dat wel het geval dan komt de tweede inschrijver op gesprek voor zijn/haar tweede keuze. Bij een derde inschrijver wordt er gekeken of zijn/haar eerste of tweede keuze nog vrij is, zo niet dan wordt deze inschrijver uitgenodigd voor zijn/haar derde keuze. Is er geen derde keuze opgegeven dan komt deze inschrijver op de wachtlijst te staan.

Verkoopgesprek

Binnen twee weken na inschrijving vinden de verkoopgesprekken plaats met Ingeborg Vos, de adviseur vrije kavels. De procedure en planning worden onder meer toegelicht. Ook is er gelegenheid vragen te stellen.

Optie op een kavel

De volgende stap is een optie nemen op de kavel. Dit kunt u doen door binnen twee weken na het verkoopgesprek de optieovereenkomst getekend retour te zenden naar de gemeente. Bij een optie wordt de kavel zeven maanden voor u gereserveerd. Deze termijn kunt u met twee maanden verlengen. Het nemen van een optie kost 2% van de koopsom inclusief BTW. Deze vergoeding is een reserveringsvergoeding en wordt later verrekend. De optievergoeding vervalt aan de gemeente als u de optie niet omzet tot koop.

In de eerste zes maanden dat u een optie heeft op een kavel, gaat u aan de slag met het leuke creatieve werk: het ontwerpen van uw woning. Met een goedgekeurd voorlopig ontwerp kunt u de koopovereenkomst tekenen. Lees hier meer over in de uitgifteprocedure.

0  reacties

Cookie-instellingen