Weg over Anna´s Hoeve

03-10-2013 3909 keer bekeken 0 reacties

U heeft wellicht op de website van de Gooi- en Eemlander gelezen dat een ruime raadsmeerderheid heeft besloten dat de Weg over Anna´s Hoeve in tact blijft. Dit verhaal klopt niet helemaal. Een nuancering is nodig.

Donderdag 26 september heeft de raadscommissie hierover gesproken. Uit dit overleg kan afgeleid worden dat een groot aantal politieke partijen de Weg over Anna´s Hoeve wil laten liggen. Maar er is hierover nog geen besluit genomen. Woensdag 16 oktober debatteert de gemeenteraad hier verder over, mogelijk gevolgd door een besluit.

Tussen Anna´s Hoeve en de A27 loopt de ecologische hoofdstructuur. Het spoor, de toekomstige HOV (snelle busbaan tussen Hilversum en Huizen) en de Weg over Anna´s Hoeve zijn obstakels voor de dieren. De wens is deze ecologische verbinding te verbeteren. In het project HOV kijkt de gemeente samen met de provincie naar verschillende mogelijkheden. De Weg over Anna´s Hoeve wordt daarbij ook besproken. Er zijn twee mogelijkheden: de weg verplaatsen langs het spoor. Dan wordt de Weg over Anna´s Hoeve een fietspad. Of de weg behoudt zijn functie en mogelijk worden voor de natuur andere maatregelen genomen.

Artikel Gooi- en Eemlander

Cookie-instellingen