Begeleiding voor zelfbouwen

11-07-2013 1973 keer bekeken 0 reacties

Bij een eigen huis bouwen, alleen of samen met anderen, komt heel wat kijken. U staat er niet alleen voor.

De gemeente heeft twee adviseurs, Ingeborg Vos en John van Diepen, ingehuurd om u te begeleiden. Zij kunnen al uw vragen over procedures, mogelijkheden, planning en randvoorwaarden beantwoorden en u van praktische informatie voorzien.

Particulier opdrachtgeverschap (PO)

Als u een kavel wilt kopen en daar uw eigen huis wilt bouwen (particulier opdrachtgeverschap), staat Ingeborg voor u klaar. Vanaf het verkoopgesprek totdat uw woning er staat, kunt u bij haar terecht. Zij weet alles over de procedures en de bouwmogelijkheden. Interesse in een kavel op Anna´s Hoeve? Laat dat ons weten via annashoeve@hilversum.nl.

Collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO)

Als u liever samen met anderen bouwt (collectief particulier opdrachtgeverschap), kunt u terecht bij John. Hij kan u vertellen wat het betekent om samen een bouwproject te realiseren en wat daar allemaal voor nodig is. Hij helpt u zich te organiseren als groep. Hij bestudeert de woonwensen en kijkt of krachten gebundeld kunnen worden. Wist u dat u met een groep ook rijwoningen en appartementen kunt realiseren? Een aantal mensen zijn al met John in gesprek om een groep te vormen. Hij staat de groepen bij totdat een koopovereenkomst is getekend. Neem contact op met John (j.vandiepen@hilversum.nl) als u hier meer over wilt weten.

Handboeken

Vanaf de informatiemarkt van 21 september zijn het handboek vrije kavels en het handboek CPO beschikbaar met alle praktische informatie over zelfbouwen op een rij. Deze zijn dan ook te downloasden via deze site.

0  reacties

Cookie-instellingen