Rioolwaterzuivering open voor publiek

30-05-2013 1685 keer bekeken 0 reacties

Neem zaterdag een kijkje bij de nieuwbouw van de rioolwaterzuivering! Op de Dag van de Bouw is de bouwplaats open voor publiek.

Zaterdag 1 juni, van 10.00 tot 16.00 uur, laten veel bouwbedrijven hun project zien in het kader van de Dag van de Bouw. De VBK Groep en Mourik Groot-Ammers openen voor het publiek het bouwterrein van de nieuwe rioolwaterzuivering op Anna´s Hoeve. Bezoekers krijgen de unieke gelegenheid om de rioolwaterzuivering van dichtbij, en zelfs van bovenaf, te bekijken. Er is een rondleiding uitgezet en wordt informatie gegeven over de bouw en de werking van de rioolwaterzuivering. Bezoekers krijgen ook een eerste impressie hoe de bufferbakken en de grondberg van Anna’s Hoeve eruit komt te zien. De gemeente geeft informatie over de nieuwbouwwijk die op de plek van de huidige zuivering wordt gerealiseerd. Kinderen kunnen zelf een vogelhuisje bouwen. Ook staat er een speciale vrachtwagen om kinderen bewust te maken voor de gevaren van de dode hoek. Opleidingsinstituut Civilion geeft geïnteresseerden uitleg over de mogelijkheden in de beton- en waterbouw.

Anna´s Hoeve

Anna´s Hoeve is in ontwikkeling. De VBK Groep bouwt op Anna´s Hoeve in opdracht van het Waterschap Amstel Gooi en Vecht met als uitvoeringsorganisatie Waternet de rioolwaterzuivering. Mourik Groot-Ammers bouwt de bufferbakken en de grondberg in opdracht van de gemeente Hilversum. De grondberg wordt een buffer tussen de nieuwe rioolwaterzuivering en de nieuwbouwwijk die komt op de locatie van de oude waterzuiveringsinstallatie.

Parkeren

De ingang van de rioolwaterzuivering ligt aan de Minckelersstraat, bij de voetbalvereniging De Zebra’s en HSV Wasmeer. Bij de ingang staat een groot bouwbord van de zuivering. Mensen die met de auto komen, kunnen parkeren op het parkeerterrein tegenover de voormalige uitspanning Anna´s Hoeve.

Dag van de Bouw

0  reacties

Cookie-instellingen