Grond particulieren Anna´s Hoeve: vanaf €485

11-04-2013 9065 keer bekeken 0 reacties

Komend najaar start de grondverkoop van Anna´s Hoeve, eerste fase. In eerste instantie wordt de grond verkocht aan particulieren.

Zij kunnen op Anna´s Hoeve, alleen of samen met een groep, hun woondroom realiseren. De grondprijs is conform de memo grondprijzen, die de gemeenteraad woensdag 10 april heeft vastgesteld:

  • De vrije kavels voor particulieren zijn er in verschillende afmetingen vanaf 200 m² en zijn te koop vanaf € 550 per m², inclusief BTW.
  • Mensen die in een groep willen bouwen (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap) kunnen een bouwveld kopen vanaf € 485 per m²,  inclusief BTW.

De grond van Anna´s Hoeve wordt in fasen verkocht. Genoemde prijzen gelden voor de 1e fase. Een overzicht van de fasering staat op de interactieve plattegrond.

Informatiemarkt

Voorafgaand aan de verkoop organiseert de gemeente op zaterdag 21 september een informatiemarkt.  De gemeente geeft informatie over:

  • de bouwmogelijkheden op de kavels en bouwvelden.
  • de prijzen van de kavels en bouwvelden.
  • de planning en procedures van de verkoop.
  • de inrichting van de openbare ruimte, waaronder de grondberg.
  • hoe de gemeente de openbare ruimte duurzaam gaat inrichten.
  • wat het bouwen van een eigen huis betekent, wat erbij komt kijken en wie je erbij kan helpen.
  • hoe je een duurzame woning kunt bouwen.

Groepen particulieren die interesse hebben in het bouwen op Anna´s Hoeve en deelnemers zoeken, krijgen de mogelijkheid zich te presenteren. Ook wordt er een fietsexcursie georganiseerd zodat Anna´s Hoeve en de omgeving van dichtbij bekeken kan worden.

Verkoop grond

Een paar weken na de informatiemarkt start de daadwerkelijke grondverkoop voor de vrije kavels. Dat betekent dat dan de inschrijving op een vrije kavel plaatsvindt. Voor de verkoop geldt: wie het eerst komt, die het eerst maalt.

Heeft u interesse in het bouwen op Anna´s Hoeve en wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Meldt u zich dan aan voor de digitale nieuwsbrief Anna´s Hoeve via annashoeve@hilversum.nl. Wilt u graag samen met anderen uw woondroom realiseren of bent u een startende groep en wilt u op Anna´s Hoeve bouwen, laat het ons weten via annashoeve@hilversum.nl. De gemeente gaat graag met u in gesprek over de mogelijkheden.

Huur en koop

Anna´s Hoeve ligt aan de rand van Hilversum Oost, tegen prachtige natuurgebieden aan en wordt de nieuwste wijk van de mediastad. De gemeente wil op deze bijzondere locatie mensen de ruimte bieden hun eigen woonwens te realiseren. Daarnaast komen ook koop- en huurwoningen. Een derde van de woningen op Anna´s Hoeve wordt betaalbaar. Dit zijn sociale huur- of sociale koopwoningen (woningen tot 210.000 euro). Voor de bouw van de sociale huurwoningen worden bouwvelden gereserveerd en de Hilversumse woningcorporaties gaan deze woningen bouwen en verhuren. Ontwikkelaars gaan de koop- en vrije sector huur woningen bouwen. De gemeente gaat de ontwikkelaars selecteren na de grondverkoop aan de particulieren.

Cookie-instellingen