Masterplan is vastgesteld

14-03-2013 1294 keer bekeken 0 reacties

De gemeente heeft 13 maart ingestemd met het masterplan van Anna´s Hoeve. Dit betekent dat de gemeente de grond kan verkopen.

In september komt er een verkoopevenement, gevolgd door de daadwerkelijke verkoop van de kavels. De gemeente is nu druk bezig met alle voorbereidingen, bijvoorbeeld de bouwenveloppen (wat er allemaal kan op een kavel), de contracten en de marketingcampagne. De datum van het verkoopevenement en de prijs van de kavels worden binnenkort bekend gemaakt.

Duurzaamheid belangrijk

De raad vindt duurzaamheid heel belangrijk. Veel partijen hebben twijfels of met het masterplan een duurzaam Anna´s hoeve gerealiseerd kan worden. De gemeente kan op het niveau van de woning, boven op het bouwbesluit, juridisch geen eisen stellen aan duurzaamheid. Wat kan de gemeente wel? Het masterplan gaat in ieder geval uit van duurzaamheid, bijvoorbeeld het zonverrichte verkavelen, de flexibiliteit en de duurzame inrichting van de openbare ruimte. Daarnaast stimuleert de gemeente alle partijen die op Anna´s Hoeve willen bouwen een duurzaam plan te realiseren. Dit doet ze door een goede informatievertrekking en gesprekken. Ook heeft de raad budget gereserveerd om te onderzoeken hoe Anna´s Hoeve duurzamer gemaakt kan worden, bijvoorbeeld met subsidies.

Overigens hebben niet alle partijen ingestemd met het masterplan. Een aantal partijen vindt de risico´s te groot, bijvoorbeeld de risico´s van de onzekere huizenmarkt en de sanering.

Cookie-instellingen