Gemeente en de Alliantie ondertekenen realisatieovereenkomst voor bouwveld 4.1/4.2

14-09-2020 3771 keer bekeken 0 reacties

Vandaag tekenden de gemeente en de Alliantie Ontwikkeling BV de realisatieovereenkomst voor de ontwikkeling van woningen op bouwveld 4.1/4.2. Op het bouwveld komen middeldure huurwoningen.

Arno Scheepers, als wethouder verantwoordelijk voor de grondexploitatie Anna’s Hoeve: “De Alliantie is een goede bekende van de gemeente Hilversum en een partner bij diverse projecten in de stad én op Anna’s Hoeve. Er is in Hilversum een enorme vraag naar middeldure huurwoningen. Dat de Alliantie hier 90 van deze woningen gaat bouwen is natuurlijk ontzettend goed nieuws! Het is bovendien een extra belangrijke mijlpaal voor het project Anna’s Hoeve omdat dit het laatste beschikbare bouwveld is.”

Bouwveld 4.1/4.2 ligt in het zuidelijk deel van Anna’s Hoeve, ten zuiden van de Minckelersstraat, en grenst direct aan bouwveld 4.3/4.4 waar de Alliantie binnenkort start met de bouw van het bouwplan met 64 sociale huurappartementen.

Jan van Barneveld, de Alliantie: “We zijn er ontzettend trots op dat we met het winnen van deze tender ongeveer 90 middeldure huurwoningen kunnen realiseren in de mooie wijk Anna’s Hoeve. Ook in Hilversum is een grote behoefte aan woningen in deze prijsklasse.”

Op bouwveld 4.1/4.2 komen middeldure twee- en driekamerappartementen. De helft van de woningen mag een maximale huurprijs krijgen van ca. € 900 en de overige helft een maximale huurprijs van ca. € 1.100. De parkeerplaatsen komen in een half verdiepte parkeerlaag onder de woningen. De komende tijd werkt de Alliantie met MOOST architect aan het ontwerp van het bouwplan. De woningen op de bouwvelden 4.1/4.2 en 4.3/4.4 worden gasloos. De Alliantie onderzoekt of de twee bouwplannen samen één bodemwarmtesysteem kunnen gaan gebruiken.

Aansluitend aan de bouw van de sociale huurappartementen op bouwveld 4.3/4.4 wil de Alliantie starten met de bouw van de middeldure huurwoningen op bouwveld 4.1/4.2. Dat is naar verwachting in het eerste kwartaal van 2022.

0  reacties

Cookie-instellingen