Corporaties willen vanaf 2014 bouwen op Anna´s Hoeve

16-10-2012 8888 keer bekeken 0 reacties

De Alliantie, Het Gooi en Omstreken en Dudok Wonen hebben het Hilversumse college van burgemeester en wethouders laten weten vanaf 2014 te willen bouwen op Anna´s Hoeve.

De woningcorporaties hebben, in een brief aan het college, het aanbod gedaan om rond de 200 woningen te bouwen in deze nieuwe Hilversumse wijk. Het gaat om zowel appartementen als eengezinswoningen voor huishoudens met lage inkomens en met lage middeninkomens in zowel koop als huur, met de nadruk op het sociale segment. De corporaties onderschrijven de ambitie van een gemengde, duurzame en leefbare wijk, zoals omschreven in het concept masterplan voor Anna´s Hoeve. Per wijkdeel moet een gezonde mix van typen en soorten woningen komen.

Wethouder Jan Rensen heeft namens het college de brief in ontvangst genomen. Jan Rensen: ¨Ik ben zeer verheugd dat de drie corporaties gezamenlijk in zo´n vroeg stadium van het project een aanbod hebben gedaan. Het is een blijk van vertrouwen in de onderlinge samenwerking én van de plannen voor deze nieuwe woonwijk. Dit voorstel is een goede basis voor een vervolg. Uiteraard moet de raad eerst het masterplan vaststellen voordat we concrete afspraken kunnen maken met ontwikkelende partijen.¨
Jan Rensen ontvangt brief corporaties

Jan Rensen neemt de brief in ontvangst.

Van link naar rechts: Leon Bobbe (directeur Dudok Wonen), Jan Rensen (Wethouder Grondzaken), Joan van der Burgt (directeur De Alliantie) en Jos Flemminks Smid (directeur Gooi en Omstreken).

Foto: Kastermans

Cookie-instellingen