De Zwarte Hond maakt Masterplan Anna's Hoeve

02-02-2012 3004 keer bekeken 0 reacties

Bureau De Zwarte Hond gaat het Stedenbouwkundig Masterplan voor Anna´s Hoeve maken. Dit bureau kwam als beste uit de aanbestedingsprocedure.

De Zwarte Hond presenteerde woensdag zijn visie op Anna's Hoeve aan de gemeenteraad. Deze visie werkt het bureau uit in een Masterplan. Hierin wordt de woonwijk in grote lijnen beschreven. Het geeft een beeld en karakteristiek van de wijk en het is de visie voor de lange termijn. Ook wordt beschreven hoe Anna´s Hoeve mooi aansluit op de aanliggende woonwijk en de aangrenzende natuur.

Wethouder Jan Rensen: ¨Het Masterplan wordt een belangrijk document. Het is de basis voor alle ontwikkelingen op Anna´s Hoeve. Je kunt het zien als toetsingskader voor de uit te werken woningbouwplannen. Omwonenden en geïnteresseerden kunnen ook meedenken over dit plan. Er komt een klankbordgroep met afgevaardigden van georganiseerde groepen en na de zomer kunnen (toekomstige) bewoners en omwonenden hun ideeën geven. Het Masterplan moet dit jaar klaar zijn zodat we in 2013 partijen kunnen aantrekken die daadwerkelijk Anna´s Hoeve vorm willen geven met hun woningbouwplannen. Ik hoop dat veel Hilversummers meedoen. Want een eigen huis (laten) ontwerpen en bouwen, dat kan in Anna´s Hoeve.¨

Duurzaam

De nieuwste wijk van de mediastad wordt gerealiseerd aan de rand van Hilversum Oost, tegen prachtige natuurgebieden aan. Bij de bouw van de wijk van ongeveer 600 woningen staat duurzaamheid centraal. Dat gaat verder dan alleen het beperken van het energieverbruik. We hebben het dan ook over het gebruik van duurzame materialen, het toekomstbestendig en flexibel bouwen. Meer weten over Anna´s Hoeve? Volg Anna´s Hoeve op Facebook en Twitter.

0  reacties

Cookie-instellingen