61 sociale huurappartementen op Anna's Hoeve

22-11-2018 7440 keer bekeken 0 reacties

Woningcorporatie de Alliantie start eind 2019 met de bouw van 2 woningblokken 3 en 4 laags, met in totaal 61 sociale huurappartementen in Anna´s Hoeve. Vandaag tekenden de gemeente Hilversum en de Alliantie de koopovereenkomst van bouwveld 4.3 en 4.4.

Wethouder Arno Scheepers en Jan van Barneveld,
directeur Ontwikkeling de Alliantie ondertekenen
koopovereenkomst.

“Anna’s Hoeve is een gewilde en gemêleerde woonwijk, met vrije kavels, koop, huur en betaalbare woningen (sociale huur en koop). Met het plan van de Alliantie voor de realisatie van 61 sociale huurappartementen heeft iedereen kans in deze prachtige wijk te leven. De nieuwe appartementen verrijken de diversiteit in de wijk,” vertelt Arno Scheepers, projectwethouder van Anna’s Hoeve. “De nieuwe bewoners komen in een duurzaam en toekomstbestendig appartement te wonen,” vult wethouder Wonen & Duurzaamheid Jan Kastje aan. “Deze woningen worden, zoals afgesproken met de gemeenteraad, niet aangesloten op het gas. Koken en stoken in alle woningen in fase 4 van Anna’s Hoeve gebeurt met een duurzaam alternatief.”

“Met het toevoegen van 61 duurzame sociale huurappartementen in Anna’s Hoeve, voorzien we in een grote vraag naar 3 en 4 kamer woningen in Hilversum Oost, en dragen we bij aan de plannen om Hilversum in 2050 klimaatneutraal te hebben. Het tekenen van de koopovereenkomst is een eerste stap in de realisatie”, aldus Jan van Barneveld, directeur van de Alliantie Ontwikkeling B.V.

De ambities op het gebied van duurzaamheid in Anna´s Hoeve gaan veel verder dan het beperken van energieverbruik. De gemeente en de Alliantie streven naar het gebruik van duurzame materialen voor zowel het bouwen van de woningen als de inrichting van de openbare ruimte. De woningen en buitenruimte moeten toekomstbestendig zijn en flexibel in opzet en gebruik. Voor elk aspect wordt er gekeken naar wat er aan duurzaamheid mogelijk is. Het komend jaar werkt de Alliantie het bouwplan uit in een concreet ontwerp. Naar verwachting start de bouw eind 2019 en is de oplevering in 2021.

Schets bouwproject van de hand van MOOST Architecten:

0  reacties

Cookie-instellingen