Nieuwe speel- en verblijfsplekken

26-07-2018 9633 keer bekeken 0 reacties

Afgelopen maanden zijn drie verblijfsplekken op en rond de berg ingericht. Ook zijn de fitnesstoestellen geplaatst.

In totaal komen rond Anna's Berg vier plekken om te spelen, te sporten, te verblijven en te genieten van de groene omgeving . Vorig jaar hebben we samen met bewoners en kinderen uit de wijk de ontwerpen gemaakt. Daarbij hebben ze goed gekeken naar de verschillende bewoners, van klein tot groot in de wijk.

Voor de kleinste is onderaan de berg een speelplek gekomen. Halverwege de berg is een plek gecreerd waar ontmoeting centraal staat. De tribune vraagt om spel en toneel. Boven op de berg is de plek om te genieten van het uitzicht. De vierde plek op de berg bij de trap wordt na de zomer ingericht en is vooral geschikt voor oudere kinderen.

De fitnesstoestellen die u rondom en op de berg aantreft, is een idee van een van de bewoners die heeft meegedacht. Een idee dat zowel door de andere bewoners als door ons enthousiast werd ontvangen. Mensen gaan namelijk steeds meer buiten sporten. Sommige toestellen zien er een beetje vreemd uit. Maar naast de toestellen staan bordjes met informatie over het gebruik.

Aan de andere kant van de Minckelersstraat hebben we in het voorjaar het groen en de paden ingericht. Ook hier komt een verblijfsplek. Het  ontwerp willen we graag samen met de bewoners maken. Omdat hier nog nauwelijks mensen wonen, wachten we daar nog mee.

0  reacties

Cookie-instellingen