Start bouw sociale huur appartementen

10-06-2021 2353 keer bekeken

Tijdens een feestelijke gebeurtenis op 9 juni legden wethouder Bart Heller en bestuurder Harro Zanting (Dudok Wonen) het eerste betonvlechtwerk aan van de te bouwen appartementengebouwen.

Op het bouwveld nabij de Dolf van der Lindenstraat komen 65 appartementen die Dudok Wonen sociaal gaat verhuren.

Wethouder Heller: "De druk op de woningmarkt is enorm, zeker op de sociale huursector. Dus deze 65 appartementen zijn zeer welkom voor onze inwoners die op zoek zijn naar betaalbare woonruimte. Dudok Wonen bewijst hier bovendien opnieuw dat ook sociale woningbouw van hoge kwaliteit én duurzaam kan zijn."

“We zijn trots dat we in de tijd van woningmarktcrisis in deze mooie nieuwe wijk woningen kunnen toevoegen voor de vele woningzoekenden”, zegt Harro Zanting. De oplevering van het project staat gepland voor het najaar van 2022.

Architectuur sluit aan
Architect Theo Verburg heeft met zijn ontwerp rekening gehouden met het groen in de omgeving. Deze wordt als het ware opgenomen in het ‘binnengebied’, waarbij de kop van het gebouw het park aan de noordzijde begrenst. Daarnaast zijn de appartementen dusdanig gepositioneerd dat vrijwel alle appartementen uitzicht hebben op het groen. Ook de schaalgrootte en de richting van de bouwblokken sluiten aan op de bestaande stedenbouwkundige structuur.

Appartementen
De woonoppervlakten van de appartementen zijn tussen de 59m2 en 83m2. Alle appartementen hebben een berging en een balkon of tuin. De gebouwen zijn 3- en 4-hoog en worden door een loopbrug met elkaar verbonden. Er worden meerdere duurzaamheidsmaatregelen toegepast. Zo komen er zonnepanelen en een EQW systeem.

Inschrijven
Inschrijven voor een sociale huurwoning gaat via de website van Woningnet

Cookie-instellingen