Oplevering 300ste woning in Anna’s Hoeve gevierd met bewoners

11-05-2021 2215 keer bekeken

Maandag 10 mei werd met het leggen van een herinneringsstoeptegel met het opschrift ‘300ste’ voor het huis van de nieuwe bewoners, feestelijk gevierd dat de 300ste woning in Anna’s Hoeve is opgeleverd.

De tegel markeert weer een nieuwe mijlpaal in de realisatie van deze vernieuwende wijk waar in totaal circa 580 woningen worden gebouwd.

 

De tegel met opschrift werd gelegd in aanwezigheid van Arno Scheepers, wethouder Openbare ruimte en Grondbeheer, die de bewoners van harte feliciteerde met hun nieuwe huis. Scheepers: “Het is bijzonder om te zien hoe de nieuwste woonwijk van Hilversum zich in rap tempo ontwikkelt. Met deze 300ste woning zijn we al over de helft van het totaal aantal te bouwen huizen. Ik vind het erg leuk dat ik de bewoners op deze manier persoonlijk kan feliciteren met hun prachtige huis in deze prachtige, diverse wijk!”

Bouw en regenwaterhuishouding duurzaam
Het huis behoort tot het project Bergh & Boszicht en valt binnen het bouwveld 4.5/4.6 van BAM Wonen. Dit project omvat in totaal 24 duurzame woningen: 18 rijwoningen aan de Minckelersstraat en Joop Stokkermansstraat en 6 twee-onder-een-kapwoningen die uitkijken over het park. De woningen zijn gebouwd in een jaren ‘30 architectuurstijl, met duurzame en onderhoudsarme materialen. Het regenwater van daken wordt geïnfiltreerd in een ‘schelpenpakket’ dat is aangebracht onder de woning. Zo ontstaat een duurzame waterhuishouding.

De oplevering van iedere 100ste woning in Anna’s Hoeve wordt door de gemeente als mijlpaal gemarkeerd door in de stoep voor het betreffende huis een tegel te plaatsen met opschrift.

Toelichting foto: Remco Hoetmer en Ingrid Achterberg met hun dochter Hannah, voor hun huis aan de Joop Stokkermansstraat, waar zij namens de gemeente bloemen en een cadeau in ontvangst nemen uit handen van wethouder Arno Scheepers. Omdat hun huis de 300ste opgeleverde woning in Anna’s Hoeve is, werd een tegel met opschrift gelegd.
Foto: Margot Brakel

Cookie-instellingen