Bouwplan voor 65 nieuwe sociale huurappartementen

02-07-2020 4053 keer bekeken

Maandag 29 juni tekenden de gemeente en woningcorporatie Dudok Wonen de koopovereenkomst voor bouwveld 2.3a. Dudok Wonen ontwikkelt op het bouwveld een bouwplan met 65 sociale huurappartementen.

De bouw van deze woningen draagt bij aan de ambitie van het college om in de huidige collegeperiode 1000 woningen te realiseren.

Arno Scheepers, als wethouder verantwoordelijk voor de grondexploitatie Anna’s Hoeve: “Ik ben heel trots dat we met deze grondverkoop in Anna’s Hoeve weer nieuwe sociale huurwoningen in Hilversum gaan bouwen. Anna’s Hoeve is een enorm diverse en bijzondere wijk en deze nieuwe woningen passen daar perfect bij! Uiteraard zullen deze woningen ook gasloos zijn.”

Bouwveld 2.3a ligt in het noordelijk deel van Anna’s Hoeve en kijkt uit op Anna’s berg. Een nieuwe korte straat, de Cor Steijnstraat, verbindt het bouwveld met de Dolf van der Lindenstraat. Het aangrenzende bouwveld 2.3b wordt ontwikkeld door een marktpartij.

Robert Jan Sliep, directeur Woonbedrijf Dudok Wonen: "We zijn blij voor de vele woningzoekenden in 't Gooi dat we weer sociale huurwoningen kunnen toevoegen. Anna’s Hoeve is een prachtige nieuwe wijk in Hilversum en daar voegen we graag een architectonisch goed gebouw aan toe.”

De komende tijd werkt Dudok Wonen aan de uitwerking van het bouwplan. Naar verwachting start de bouw begin 2021 en is de oplevering in 2022.

 

Cookie-instellingen